ГоловнаПолітика

Адвокати Порошенка оскаржили його незаконний привід у суди і на допити

Захист вважає відповідні рішення суду політичними.

Адвокати Порошенка оскаржили його незаконний привід у суди і на допити
Фото: eurosolidarity.org

Команда адвокатів п'ятого президента України Петра Порошенка оскаржила незаконний привід в Апеляційного і Печерський суди, Службу безпеки, Офіс генпрокурора і Вищу раду правосуддя.

Про це повідомляють на сайті партії "Європейська Солідарність".

"Адвокати вважають рішення про привід,  ухвалені одіозним Печерським судом, політичними. Понад те - надиктованими в Офісі президента Зеленського. Їх юридична нікчемність очевидна і буде доведена законним шляхом - через оскарження як мінімум у п'яти інстанціях", - заявив адвокат Ігор Головань.

"Першу заяву подано в Службу безпеки України - про злочинне втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ. Тільки таке втручання могло «розподілити» цю справу, зокрема, одіозному судді Сергію Вовку, який давно пов'язаний із соратником Януковича Андрієм Портновим", - зазначив адвокат .

Другу заяву, за його словами, подано в Офіс генерального прокурора, зокрема через порушення слідчим ДБР територіальної підсудності. "Місцезнаходження ДБР у Шевченківському районі доводять не тільки гугл-карти, а й три судові рішення. Однак ДБР, продовжуючи сумнівні традиції свого екскерівника Романа Труби, наполегливо ходить по потрібні постанови саме до "придворного" Печерського суду", - пояснив Головань.

Ще одну заяву подано до Вищої ради правосуддя.

Заяву про порушення принципу територіальної підсудності, а також порушення вимог КПК щодо особистої присутності народного депутата України на судовому засіданні подано і в Апеляційний суд Києва. Також ще одну заяву з вимогою переглянути рішення як неправочинні подано до Печерського райсуду.

"Варто також звернути увагу на те, хто першим став джерелом інформації про визначення Печерського суду і оприлюднив фрагменти скан-копій судових рішень. Це був народний депутат з президентської фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський", - зазначили в "Євросолідарності".

Нагадаємо, раніше Головань спростував інформацію про численні неявки його підзахисного на допити як свідка і подав до суду на ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram