ГоловнаПолітика

Йованович збирається написати книгу про роботу в Україні

Мемуари видадуть не раніше весни 2021 року.

Йованович збирається написати книгу про роботу в Україні
Мари Йованович
Фото: Цензор

Колишній посол США в Україні Марі Йованович має намір написати книгу, зокрема, про свою роботу в Україні. Про це повідомляє Associated Press.

Видавництво Houghton Mifflin Harcourt уклало договір на друк майбутніх мемуарів Йованович. У них дипломат розповість про свою роботу в Україні і про повернення в США.

"Книга Йованович буде містити роздуми про проблеми, що постали сьогодні перед Америкою, і думки про те, як ми можемо підтримати нашу демократію", - повідомило видавництво.

У компанії додали, що книга поки не має назви.

Джерела агентства повідомили, що експосол отримає гонорар у розмірі суми з "семи цифр", а сама книга вийде не раніше весни 2021 року.

Нагадаємо, Йованович, яка обіймала посаду посла США в Україні з 2016 року, була однією з ключових свідків у рамках розслідування про імпічмент Дональда Трампа. Зокрема, вона розповідала, що адвокат президента США Рудольф Джуліані разом зі своїми помічниками влаштували проти неї кампанію з очорнення, яка закінчилася зняттям її з посади.

У січні 2020 року за розслідування можливого стеження за Йованович в Україні взявся Держдепартамент США. Раніше кримінальне провадження про можливе стеження за послом розпочала Національна поліція України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram