ГоловнаПолітика

Комітет з нацбезпеки створив робочу групу за фактом бою під Золотим 18 лютого

Члени парламентського комітету будуть щодня отримувати інформацію про події на фронті.

Комітет з нацбезпеки створив робочу групу за фактом бою під Золотим 18 лютого
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони створить робочу групу для розслідування атаки бойовиків на позиції Збройних сил України 18 лютого.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу", член комітету з нацбезпеки Давид Арахамія, передає Інтерфакс-Україна.

"Є оперативні відео, які є закритими. Тому ми вирішили створити робочу групу. Представники комітету, які до неї увійдуть, мають доступ до державної таємниці, зможуть в рамках робочої групи ознайомитися з деталями та отримати інформацію. Група працюватиме так: надсилаємо запит до Генштабу, домовляємося про час, аналізуємо матеріали, після чого буде фінальна доповідь на комітеті", - сказав Арахамія журналістам.

Раніше повідомлялося, що члени парламентського комітету з нацбезпеки будуть щодня отримувати інформацію про події на фронті.

"Ми проголосували за питання про те, що, я сподіваюся, з понеділка нас, як комітет, будуть щодня інформувати про перебіг подій на фронті. Об'єднаний штаб ООС буде персонально інформувати кожного члена комітету про те, що відбувається на фронті, щоб ми мали найповнішу інформацію, аби потім не було чуток, які використовуються в гібридній інформаційній війні", - заявила народний депутат і член комітету Ірина Верещук (фракція "Слуга народу") після засідання комітету 21 лютого.

Як повідомлялося, в результаті бойового зіткнення, що почалося вранці 18 лютого, внаслідок атаки бойовиками позицій українських підрозділів поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний в Луганській області загинув боєць 72-ї бригади Максим Хітайлов, п'ятеро українських військових отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram