ГоловнаПолітика

​Начальник Генштабу відвідав місце вчорашньої атаки бойовиків у Луганській області, - міністр оборони

Комітет Ради з безпеки продовжить розгляд ситуації навколо ескалації на Донбасі в п'ятницю, 21 лютого.

​Начальник Генштабу відвідав місце вчорашньої атаки бойовиків у Луганській області, - міністр оборони
Руслан Хомчак
Фото: telegraf.com.ua

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак перебуває на ділянці, яку у вівторок атакували бойовики.

Про це повідомив журналістам міністр оборони Андрій Загороднюк після закритого засідання парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз начальник Генерального штабу перебуває на місці події. Він приїде і конкретно все розповість", - сказав Загороднк.

Міністр оборони також наголосив, що першими бій почали бойовики.

"За нашою інформацією вони (українські військовослужбовці, - ред.) тимчасово залишили його (пункт спостереження, - ред.), а наші позиції залишилися незмінними. Тобто опорний пункт був попереду всіх інших наших позицій", - розповів міністр.

Загороднюк також зазначив, що українська сторона знала про зосередження техніки біля лінії зіткнення за даними розвідки. "Розвідка нам все доповідає. Ми знали про зосередження техніки до того, як це сталося, тому ми підготувалися і всі дії наших військових зберегли ситуацію з безпеки", - сказав він.

Голова комітету Олександр Завиткевич, своєю чергою, повідомив, що комітет продовжить розгляд ситуації навколо ескалації на Донбасі в п'ятницю, 21 лютого, і заслухає представників Генштабу, які зараз перебувають на місці подій.

Нагадаємо, у вівторок вранці в районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Під час цієї атаки загинув боєць 72-ї бригади Максим Хітайлов, троє бійців були поранені і двоє контужені. Бій тривав близько п'яти годин. Окупанти понад 50 разів стріляли з танків, а також випустили понад 200 мін з мінометів.

Начальник Генштабу Хомчак повідомив, що загрози наступу з боку бойовиків на Донбасі немає, а Збройні сили України фіксують лише провокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram