ГоловнаПолітика

В'ятрович закликав Раду прийняти заяви про політичну оцінку Революції Гідності

"Спроби нав'язати Україні російські тези про Євромайдан як "державний переворот" є неприпустимими".

В'ятрович закликав Раду прийняти заяви про політичну оцінку Революції Гідності
Владимир Вятрович
Фото: eurosolidarity.org

Ексголова Українського інституту національної пам'яті, депутат Володимир В'ятрович вважає, що керівництво парламенту має скликати позачергову сесію для ухвалення заяви про Революцію Гідності, а не сліпо слухати "п'яту колону" Кремля.

Про це він заявив у кулуарах парламенту, повідомляють на сайті "Європейської Солідарності".

В'ятрович наголосив, що спроби нав'язати Україні російські тези про Євромайдан як "державний переворот" є неприпустимими.

"Завтра дуже важливий день, і прикро, що наразі керівництво парламенту не відреагувало на нашу ініціативу. Суть її полягає в тому, щоб скликати позачергову сесію і прийняти текст заяви з політичною оцінкою Революції Гідності. Авторами цього тексту є кілька депутатів з різних політичних фракцій, крім «Опозиційної платформи - За життя». І я - один з них", - сказав депутат.

Він також заявив, що зараз у ЗМІ активізується інформаційна кампанія дискредитації Революції Гідності та її учасників, тому парламент повинен чітко заявити про свою однозначну позицію.

"Вважаю, що зараз вона вкрай важлива, тому що зараз ми є свідками розгортання інформаційної кампанії проти Майдану, публікацій про хибних Героїв Небесної Сотні, про те, що що нібито майданівці вбивали невинних міліціонерів", - пояснив В'ятрович.

Він звернув увагу на те, що проросійські політсили прагнуть переписати історію подій на Майдані у вигідному для агресора контексті.

"Зареєстровано абсолютно скандальний законопроєкт Ківою (нардеп Ілля Ківа, ОПЗЖ, - ред.), який полягає в тому, щоб гарантувати соціальний захист представникам правоохоронних органів, які брали участь у подіях на Майдані, зокрема "Беркуту". Це все, на жаль, свідчить про чіткий намір деяких політсил в Україні зробити розворот щодо Майдану так, як ці події інтерпретує Росія", - сказав В'ятрович.

"Для Росії це вкрай важливо, тому що це абсолютно вписується в її загальну концепцію, що нібито в Україні триває громадянська війна, яка почалася ще з часів Майдану. Нам вкрай важливо зупинити цей розворот, тому що він буде мати величезний негативний вплив на внутрішньополітичну і зовнішньополітичну ситуацію", - додав він.

Нагадаємо, депутат Ради Максим Бужанський зі "Слуги народу" в середу відмовився підвестися під час хвилини мовчання, яку оголосила віцеспікерка Олена Кондратюк у пам'ять про загиблих на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram