ГоловнаПолітика

Заступник секретаря РНБО закликав Зеленського не затверджувати держоборонзамовлення на 2020-2022

Кривонос вважає, що документ провокує питання до компетентності відповідальних за підготовку держоборонзамовлення.

Заступник секретаря РНБО закликав Зеленського не затверджувати держоборонзамовлення на 2020-2022
Сергей Кривонос
Фото: пресс-служба президента

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони генерал-майор Сергій Кривонос закликав президента Володимира Зеленського не вводити в дію затверджене РНБО державне оборонне замовлення на 2020-2022 роки. Про це він повідомив у своєму фейсбуці.

"Те, що я побачив і знаю, викликало в мене обурення і нерозуміння запропонованих рішень. Виходячи зі свого досвіду, я прошу Президента, Верховного головнокомандувача Збройних сил України не підписувати ДОЗ, а відправити на доопрацювання", - написав він.

На думку Кривоноса, документ провокує питання до компетентності відповідальних за його підготовку, а його прийняття призведе до зриву ключових оборонних програм та ініціатив і до ослаблення обороноздатності замість її нарощування.

Зокрема, заступник секретаря РНБО стурбований непріоритетним розвитком і фінансуванням ракетної програми відповідно до документа.

Нагадаємо, 18 лютого РНБО затвердила держоборонзамовлення до 2023 року. Нова стратегія ґрунтується на стримуванні збройної агресії проти України, стійкості і взаємодії з іноземними партнерами.

За словами секретаря РНБО Олександра Данілова, держзамовлення на 2020 рік перевищує показники 2019 року на 16% і становить понад 1 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram