ГоловнаПолітика

Южаніна: влада придушує малий бізнес

На її думку, впровадження касових апаратів створить надлишковий фінансовий тиск.

Южаніна: влада придушує малий бізнес
Ніна Южаніна
Фото: Макс Левин

Акція підприємців біля Офісу президента – це свідчення помилки влади, яка придушує мікропідприємництво в Україні надмірною фіскалізацією і податковим тиском. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна під час виступу з трибуни парламенту.

«Сьогодні чи не вперше, починаючи з 2010 року, велика кількість підприємців, представників мікробізнесу вийшли під Офіс президента. Мені здається, що за час від 20 вересня 2019 року, після ухвалення шкідливих для мікробізнесу законів, минуло багато часу. Народні депутати побували на місцях і побачили, в якому стані перебувають підприємці, які дають 20% надходжень до місцевих бюджетів», – сказала політик.

Южаніна підкреслила, що влада навіть не здатна пояснити причини такої жорсткої фіскалізації.

«Я закликаю всіх сьогодні приєднатися до акції і зробити надалі правильні кроки, адже ви також можете помилятися. Ви мали за цей час можливість ознайомитися, а яка ж мета ставилася перед нами, перед вами, урядом щодо повної фіскалізації підприємництва. Досі ніхто не пояснив, у чому ж полягає вигода чи доходи для бюджету від ухвалення цих законів», – додала вона.

Южаніна зазначила, що впровадження касових апаратів  створить надмірний фінансовий тиск на малий бізнес.

«Підприємці вже порахували: від 10 до 20 мільярдів їм доведеться додатково витратити на всі ці заходи, які передбачені застосуванням РРО. Це не тільки придбання РРО, це значно більше і складніше для тих людей, які мають працювати винятково на себе, дбаючи про тих 2 мільйони людей, які зайняті в цьому нелегкому повсякденному труді», – сказала вона.

Народна депутатка наголосила, що на сьогодні в парламенті зареєстровано законопроєкти, які здатні виправити помилки влади і зберегти мікропідприємництво в Україні.

«У нас є можливість сьогодні підтримати цих людей, які стоять під Офісом президента і в найближчі дні розглянути законопроєкти 2644 і 2645, підписані зовсім різними за поглядами, позиціями, політичною приналежністю народних депутатів.

Це дасть нам можливість усім разом виправити помилку і надалі разом працювати, щоб сприяти розвитку мікробізнесу, щоб дати, навпаки, додаткові інструменти, щоб кількість цих людей значно збільшилася», – підкреслила Южаніна.

Парламентарка звернулася до народних депутатів із закликом спільно напраювати якісний закон і дати бізнесу можливість ефективно працювати і приносити кошти в бюджет.

«Я закликаю вас усіх відкинути амбіції і наголошую, що помилки допускають усі. «Європейська Солідарність» закликає всіх разом вийти до цих людей, підтримати їх, і ми будемо підтримувати в Раді законопроєкти 2644 і 2645 і спільно йти разом далі, напрацьовувати гідні закони для того, щоб вони не були шкідливими для економіки України. Тож ідемо всі разом на майдан і підтримаймо підприємців», – наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram