ГоловнаПолітика

Після засідання Радбезу ООН п'ять країн ЄС виступили на підтримку України

В ЄС знову заявили, що РФ порушує основоположні принципи міжнародного права.

Після засідання Радбезу ООН п'ять країн ЄС виступили на підтримку України
Фото: пресс-служба президента

Після засідання Радбезу ООН представники Естонії, Бельгії, Франції, Німеччини та Польщі виступили зі спільною заявою на підтримку України через загострення ситуації на Донбасі. Про це повідомило у твітері представництво Естонії в ООН.

Представники країн підкреслили, що підтримують незалежність і територіальну цілісність України, а також засуджують анексію Криму і дестабілізацію ситуації в Донецькій і Луганській областях.

"Використовуючи силу проти територіальної цілісності та суверенітету України, Росія порушує основоположні принципи міжнародного права", - сказано в повідомленні.

У документі також зазначено, через підтримку РФ терористів "Л/ДНР" 3,5 млн осіб на Донбасі потребують гуманітарної допомоги і захисту.

При цьому в заяві згадувалася зустріч у нормандському форматі 9 грудня 2019 року. Представники п'яти країн ЄС упевнені, що результати зустрічі повинні стати основою для подолання війни на Донбасі.

Нагадаємо, 18 лютого в Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН з нагоди річниці підписання Мінських угод. Засідання скликала Росія.

Заступниця генсека ООН з політичних і миротворчих питань Розмарі Дікарло заявила, що внаслідок військових дій на Донбасі впродовж 2019 року постраждали 167 цивільних.

Уранці 18 лютого збройні формування РФ атакували українські позиції. Під вогневим прикриттям російські бойовики перейшли до активних наступальних дій і зробили спробу прорватися через лінію розмежування.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, трьох поранено і двох контужено. Бій тривав близько п'яти годин.

Заступник закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що напад, скоєний на Донбасі в п'яту річницю трагедії в Дебальцевому, - особливо цинічний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram