ГоловнаПолітика

Черкаська область третьою в Україні отримала поліцейських офіцерів громад

"Шерифи" отримали ключі від Renault Duster.

У Черкасах у вівторок відбувся урочистий випуск поліцейських офіцерів громад з врученням їм службових автомобілів.

Як повідомляють на сайті поліції, Черкаська область стала третьою після Дніпропетровської і Кіровоградської, де запрацювали поліцейські громад. Перед призначенням вони пройшли відбір і тримісячний поглиблений курс підготовки.

Станом на 18 лютого в області є 27 поліцейських громад.

Фото: ch.npu.gov.ua

"Завдяки органам місцевої влади поліцейським створено належні умови для комфортного несення служби. А для того, щоб кожен поліцейський офіцер громади був мобільним і своєчасно реагував на виклики, ми з новим начальником поліції Черкаської області Михайлом Куратченком вручаємо їм ключі від 27 службових автомобілів Renault Duster, кожен з яких укомплектовано планшетом, принтером, аптечкою, іншими речами, які стануть в нагоді поліцейському в разі необхідності надати термінову допомогу людям", - заявив на церемонії начальник Національної поліції Ігор Клименко.

Нагадаємо, що заміна дільничних поліцейських в ОТГ на офіцерів громад стартувала навесні 2019 року. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тоді заявив, що поліцейські офіцери громад працюватимуть у 30 тис. населених пунктів у сільській місцевості, де проживає близько 28 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram