ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив чинним домашній арешт Пашинського

Запобіжний захід чинний до 27 березня.

Апеляційний суд залишив чинним домашній арешт Пашинського
Фото: Lb.uа

Київський апеляційний суд у вівторок, 18 лютого, відхилив скаргу адвокатів на продовження запобіжного заходу для ексдепутата Сергія Пашинського.

Про це йдеться на сайті суду.

За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського райсуду від 28 січня залишено без змін.

Пашинський залишиться під цілодобовим домашнім арештом щонайменше до 27 березня.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський вистрілив із нагородного пістолета в ногу жителю одного із сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався автомобілем із кінотеатру додому в село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їх машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з'ясувати, в чому річ. У результаті у нього зав'язалася сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові і збив із ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський зі самого початку конфлікту дістав пістолет, погрожував ним - і саме за це отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на ураження.

У Генпрокуратурі прийшли до висновку, що Сергій Пашинський діяв у рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії іншого учасника подій, Хімікуса, визнали "суспільно небезпечними".

Після зміни влади 2019 року справу реанімували, і 7 жовтня 2019 року Пашинського взяли під варту за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу.

18 грудня його відпустили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram