ГоловнаПолітика

У міжнародній слідчій групі у справі MH17 працюють 4 українських прокурори, - Офіс генпрокурора

На національному рівні до справи залучено дев'ятьох співробітників Офісу генпрокурора.

У міжнародній слідчій групі у справі MH17 працюють 4 українських прокурори, - Офіс генпрокурора
Фото: 5.ua

До роботи міжнародної слідчої групи, яка займається розслідуванням катастрофи рейсу МН17, залучено чотирьох українських прокурорів.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

Також повідомляється, що на національному рівні до справи залучені дев'ять співробітників Офісу генпрокурора.

"Зараз до роботи міжнародної слідчої групи від Офісу генерального прокурора залучено 4 прокурорів. На національному рівні процесуальне керівництво у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється 9 співробітниками Офісу генерального прокурора, а саме Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту. Вони мають досвід у здійсненні розслідування військових злочинів, злочинів проти людяності, терактів та інших тяжких кримінальних злочинів", - повідомили у відомстві.

Крім того, зазначається, що українська сторона перебуває у постійній комунікації з іноземними колегами.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що всіх українських прокурорів, які працювали над справою про МН17, відсторонили від роботи. Шість прокурорів були звільнені під час реформи Генеральної прокуратури.

У зв'язку з цим міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що зміна українських слідчих у справі катастрофи рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines в 2014 році є плановою і не вплине на майбутній судовий процес в Гаазі.

Пристайко запевнив, що українська сторона забезпечить всю необхідну допомогу нідерландській стороні, яка веде розслідування справи про MH17.

17 липня 2014 року Boeing 777, що прямував рейсом MH17 "Малайзійських авіаліній", зазнав аварії над Донбасом. На його борту перебувало 298 осіб, всі вони загинули. Більшість жертв - громадяни Нідерландів.

У травні 2018 року міжнародна слідча група дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

Розгляд кримінальної справи за підсумками розслідування причин катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній", який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, судова колегія розпочне 9 березня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram