ГоловнаПолітика

Шмигаль анонсував реформу ДАБІ

"ДАБІ - це кліщ на здоровому тілі будівельного ринку".

Шмигаль анонсував реформу ДАБІ
Денис Шмыгаль
Фото: facebook/ Денис Шмыгаль

Віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль виступив за ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) в нинішньому вигляді й анонсував реформу відомства. Про це міністр розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз Державна архітектурно-будівельна інспекція - це кліщ на здоровому тілі будівельного ринку, який заражає його корупцією і є основним генератором цієї корупції. Тому, звичайно, ДАБІ слід ліквідувати в її нинішньому вигляді, ми готуємо реформу", - заявив Шмигаль.

За його словами, перші кроки для реформування відомства будуть здійснені найближчим часом.

"Складнощі полягають у тому, що за десять років законодавство і підзаконні акти з цього питання настільки вузлами переплетені, що необхідно провести досить велику юридичну підготовку і роботу. Ми чітко розуміємо, чого ми хочемо - прозору систему, як у Німеччині, в Австрії, Польщі. Тому ми досить швидкими темпами готуємо зміни, і найближчим часом ви побачите перші кроки", - зазначив міністр.

Шмигаль наголосив, що уряд вживатиме швидких і ефективних заходів з погляду подолання корупції у сфері будівельного ринку.

Нагадаємо, 17 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомляв про готовність ліквідувати ДАБІ в тому вигляді, в якому вона є зараз. За його словами, Україні потрібна сучасна конкурентна будівельна сфера як один із драйверів економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram