ГоловнаПолітика

Зеленський анонсував створення діалогової платформи "Мир Донбасу"

Президент хоче, щоб у Мінську були представлені інтереси переселенців.

Зеленський анонсував створення діалогової платформи "Мир Донбасу"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час виступу на 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки анонсував створення діалогової платформи "Мир Донбасу".

Він сказав, що влада України готова до діалогу з жителями окупованих областей на сході, але не з окупованими адміністраціями.

"Ви знаєте, нас переконують, що дієвим механізмом є прямий діалог з так званою місцевою владою в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій. Але не з тими, хто є невизнаним з погляду міжнародного права, а отже, не може представляти місцеве населення", - сказав він.

Президент наголосив, що українці, які живуть під окупацією, - не весь голос Донбасу.

"Є ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганчан, які були змушені покинути рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи "Мир Донбасу", до якої вони повинні бути залучені. Вони повинні бути залучені до консультацій на мінському майданчику і брати активну участь в обговоренні свого майбутнього у складі єдиної України", - сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2019 року президент Володимир Зеленський за підсумками нормандського саміту заявив про необхідність підключити до роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську переселенців з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram