ГоловнаПолітика

Вакарчук задекларував 13-мільйонний гонорар

Депутат отримав гроші за тур 2016-2017 років.

Вакарчук задекларував 13-мільйонний гонорар
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради, голова партії "Голос" Святослав Вакарчук зареєстрував гонорар у розмірі 12,9 млн гривень від швейцарської компанії Amber Production AG.

Дані про отриманий дохід вказані на сайті Національного агентства щодо запобігання корупції.

"Нарешті отримав гонорар за "Світовий тур", який "Океан Ельзи" відіграли в 2016-2017 роках. Компанія-організатор закордонної частини туру виплатила мені гонорар за всі 24 концерти, які провели тоді в різних містах світу", - пояснив Вакарчук у своєму фейсбуці походження цих коштів.

Він запевнив, що "як вимагає закон, з цієї суми будуть сплачені всі необхідні податки", і запевнив, що всі його доходи як політика відкриті.

"Світовий тур" гурту "Океан Ельзи" тривав понад рік, протягом цього часу вона дала близько 70 концертів більш ніж у 20 країнах світу.

Нагадаємо, що Вакарчук - фронтмен гурту "Океан Ельзи" з 1994 року. У 2019 році він вдруге став депутатом Верховної Ради, очоливши виборчий список невеликої партії "Голос", створеної на базі партії "Платформа ініціатив".

"Голос" не входить в коаліцію, але принаймні цу перші місяці був головним союзником правлячої партії "Слуга народу" в Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram