ГоловнаПолітика

У Зеленського прийняли заяву кримчанина Яцкіна про включення на обмін, - адвокат

Український політв'язень міститься в московському "Лефортово".

У Зеленського прийняли заяву кримчанина Яцкіна про включення на обмін, - адвокат
Иван Яцкин
Фото: facebook.com/Nikolai Polozov

В Офісі президента Володимира Зеленського прийняли заяву українського політв'язня з Криму Івана Яцкіна про включення його до списку на обмін полоненими з Російською Федерацією.

Про це повідомив адвокат кримчанина Микола Полозов.

"Заява українського політв'язня Івана Яцкіна про включення в список на обмін, яку я подав до Офісу Президента України, пішла в роботу. Сподіваюся, всі потрібні рішення оперативно будуть прийняті. Адже кожен день перебування в СІЗО Лефортово не додають здоров'я і сил", - написав Полозов в фейсбуці.

Адвокат оприлюднив копію відповіді з Офісу президента, в якій зазначено, що заяву відправлено в СБУ і МЗС України.

Фото: facebook.com/Nikolai Polozov

Раніше заарештований в анексованому Криму за підозрою в державній зраді кримчанин Іван Яцкін написав листа з московського слідчого ізолятора "Лефортово" президенту України Володимиру Зеленському та уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій з проханням включити його в список на обмін і надати фінансову допомогу його родині.

Яцкін був затриманий в анексованому Росією Криму в середині жовтня 2019 року і етапований до Москви. У грудні суд продовжив йому термін арешту до березня. За цим звинуваченням Яцкіну загрожує до 20 років позбавлення волі.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував кілька обмінів утримуваними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram