ГоловнаПолітика

Суд залишив чинним арешт 143 об'єктів нерухомості скандального судді Татькова

Все заарештоване майно розташоване в Києві та Київській області.

Суд залишив чинним арешт 143 об'єктів нерухомості скандального судді Татькова
Виктор Татьков
Фото: Макс Требухов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під арештом елітну нерухомість скандального колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Про це повідомляє "Судова влада".

Повідомляється, що напередодні була розглянута скарга адвоката в інтересах третьої особи, на майно якої накладено арешт, і захисника Татькова. За результатами розгляду суд відмовив у задоволенні скарги та залишив під арештом 143 об'єкти нерухомості.

Всі заарештовані об'єкти нерухомості розташовані в Києві та Київській області. Право власності на них зареєстровано на 27 фізичних та двох юридичних осіб, наближених до підозрюваного.

"Це рішення набуло законної сили з моменту проголошення, є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року, після звільнення Татькова, Генпрокуратура повідомила йому і колишньому заступнику голови Вищого госпсуду Артуру Ємельянову підозру в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "Донецького правосуддя" в київських судах.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри і оселився в Австрії. У 2018 році Татькову заочно пред'явили нову підозру і оголосили в розшук за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 1 ст. 255 (створення ОЗГ), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375 (пособництво в ухвалення суддею неправосудного рішення), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

22 серпня 2019 року ВРП повернула ГПУ подання про заочний арешт Татькова. Однак повідомлялося, що його екстрадиція неможлива.

У вересні минулого року ВАКС заочно заарештував Татькова. У січні 2020 року повідомлялося, що Генпрокуратура призупинила розслідування проти Татькова, і він перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram