ГоловнаПолітика

Головному архітектору Києво-Святошинської РДА повідомили про підозру

Його звинувачують у внесенні свідомо неправдивих даних до плану житлового масиву.

Головному архітектору Києво-Святошинської РДА повідомили про підозру
Фото: censor.net.ua

Завідувачу сектору містобудування та архітектури - головному архітектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області повідомили про підозру в складанні та видачі свідомо неправдивого офіційного документа (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Про це повідомляє прокуратура області.

Встановлено, що чиновник "склав і дав завдання про внесення змін до "Детального плану території житлового масиву в с. Петрівське (нині - с. Святопетрівське), в який додав свідомо неправдиві відомості".

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснює Києво-Святошинська місцева прокуратура. Досудове розслідування триває.

У разі доведення провини чиновникові загрожує покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий самий термін.

Нагадаємо, 6 лютого Вищий антикорупційний суд відпустив на поруки колишнього головного архітектора Києва Сергія Целовальника, якого підозрюють у заподіянні шкоди територіальній громаді столиці в розмірі 9,3 млн гривень.

Ідеться про те, що в 2002 році столична міськрада передала землі в центрі Києва в оренду підприємству. Воно повинно було побудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи №130. У результаті на місці басейну для школи компанія-забудовник побудувала паркінг.

Целовальника звільнили з посади головного архітектора Києва в 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram