ГоловнаПолітика

Перший офіс з євроінтеграції в регіонах запустять у Херсоні, - Кулеба

Його планують відкрити в травні цього року.

Перший офіс з євроінтеграції в регіонах запустять у Херсоні, - Кулеба
Фото: Lb.ua

У всіх областях України будуть створені офіси євроінтеграції. Перший такий пілотний офіс з'явиться в Херсоні в травні цього року. Про це розповів віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Харкова, передає "Укрінформ".

"Ми цього року створимо один офіс і промоніторимо, як він працюватиме. Це офіс у Херсоні, там планують відкрити його вже в травні. Відповідно, до кінця року будемо відшліфовувати його роботу та закладатимемо законодавчі та фінансові зміни на наступні роки. І, думаю, наступного року повернемося до Харкова для того, щоб відкривати разом офіс європейської інтеграції", - сказав Кулеба.

За його словами, офіси створять для залучення інвестицій і впровадження європейських цінностей на рівні регіонів, проведення тренінгів для керівників ОТГ з питання розвитку програм з Європейським Союзом.

"Підсумком цього є забезпечення синхронізованого курсу України на європейську інтеграцію, щоб цим займалися не тільки в столиці, а й на рівні регіонів. Щоб кожен громадянин відчував конкретні переваги і користь від європейської інтеграції, яка дозволяє підвищувати якість життя людей і створювати правильні, хороші умови для бізнесу", - розповів дипломат.

Харків стане другим містом, де відкриється офіс євроінтеграції. Кулеба зазначив, що регіон має позитивну динаміку щодо експорту в Європейський Союз.

Нагадаємо, 12 лютого президент Володимир Зеленський у Києві зустрівся з європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Вархеї. Сторони обговорили співпрацю України та ЄС, а також погодили пріоритети взаємодії на цей рік.

Зеленський зазначив, що Україна чекає на інвестиційну підтримку ЄС і країн-членів. Також єврокомісар і президент обговорили реформи в Україні, в тому числі в контексті імплементації Угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram