ГоловнаПолітика

Поліція відкинула алібі підозрюваної у справі Шеремета Дугарь

Слідство стверджує, що вона неодноразово відлучалася з місця служби.

Слідчі Національної поліції спростовують наявність алібі в Яни Дугарь, однієї з трьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться на сайті МВС.

За версією захисту, старший солдат Яна Дугарь у період з 3 червня 2016 року по 26 вересня 2016 року брала участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Тому вона не могла проводити розвідку в Києві 15 і 18 липня 2016 року перед убивством Шеремета.

Однак у поліції це не вважають доказом. За даними слідства, за чотири місяці документування Дугарь у 2019 році вона 22 дні була поза місцем проходження служби, не перебуваючи в офіційній відпустці. У цей час вона встигла побувати в Києві, Львові, Кіровоградській і Миколаївській областях.

"Так підтверджується, що Яна Дугарь без проблем і офіційних дозволів залишала місце проходження служби", - сказано в заяві МВС.

Поліція також відкинула аргумент захисту про огріхи комплексної експертизи. Нібито слідство використовувало для порівняння відеозапис від 11 липня 2019 року, коли Дугарь була за кордоном.

Однак у поліції стверджують, що це просто інший формат дати. Насправді використовувалося відео, зняте 7 листопада 2019 року (тобто не 11.07.2019, а 07.11.2019).

Порівняння відео проводилося Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції. Експерти КНДІСЕ впевнені, що жінка-розвідниця, знята камерами спостереження перед убивством Шеремета, і Яна Дугарь - одна й та сама особа. У них однакові форма і нахил чола, форма перенісся, форма верхньої губи, форма підборіддя, довжина носа.

Також у поліції стверджують, що Дугарь збрехала про те, що до березня 2017 року взагалі не бувала в Києві. На її сторінці у фейсбуці знайшли фотографію з Майдану Незалежності, зняту в серпні 2012 року.

Нагадаємо, що, за версією слідства, 15 і 18 липня 2019 року Дугарь фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета. Поліцейські вважають, що вона проводила розвідку на місцевості.

При цьому безпосередньо до вбивства вона не причетна. Слідство вважає, що вибухівку заклала волонтерка, дитяча лікарка Юлія Кузьменко за допомогою рок-музиканта, військового Андрія Антоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram