ГоловнаПолітика

Нардепці Софії Федині вручили підозру через погрози Зеленському

Справу розслідує Державне бюро розслідувань.

Фото: Михайло Палінчак

Державне бюро розслідувань у середу вручило підозру депутатці Верховної Ради Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська Солідарність".

Про це вона сказала журналістам і прихильникам, які зібралися біля будівлі ДБР.

"За результатами вручення маю повістку на допит", - повідомила депутатка.

Фото: Михайло Палінчак

Фото: Михайло Палінчак

Фото: Михайло Палінчак

Фото: Михайло Палінчак

Федині закидають погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу).

"Справа моя, справа Марусі, справа Шеремета, справа Ковальова, справа Марченка - це спроба деморалізувати, десакралізувати і дискредитувати волонтерсько-ветеранський рух і знищити те середовище, яке сьогодні є чи не єдиним, що реально бореться за незалежну українську державу", - сказала вона.

Разом з Фединою в ДБР приходили декілька народних депутатів, у тому числі Артур Герасимов і Володимир Ар'єв.

Нагадаємо, 26 жовтня депутатка Верховної Ради Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій (їй теж вручили підозру й уже обрали запобіжний захід) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припреться на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обох жінок.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської Солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради в липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram