ГоловнаПолітика

Ситник пов'язав спробу його звільнити зі справою ПриватБанку

Директор НАБУ заявив про нелегітимність проєкту постанови про його відставку.

Ситник пов'язав спробу його звільнити зі справою ПриватБанку
Фото: Макс Требухов

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник назвав нелегітимною спробу його звільнити і пов'язав її зі справою ПриватБанку.

Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net.

"Те, що зараз відбувається, пов'язане з так званою "справою рюкзаків", яку, на жаль, прокуратура закрила, а також зі справою ПриватБанку, яку віднедавна повністю передано в НАБУ. Ось дві ключові причини. Єдине, що для мене незрозуміло, чому це робиться таким нецивілізованим способом. Бігають депутати, які пов'язані з певними політичними колами, збирають підписи і підштовхують інших депутатів до скоєння відверто нелегітимних дій. Навіщо це робиться - думаю, ми отримаємо відповіді найближчим часом", - заявив Ситник.

Він нагадав, що його дострокове звільнення Верховною Радою можливе фактично тільки в одному випадку - після негативного висновку аудиторської комісії.

"Є аудит, який повинен проводитися щорічно і давати відповідь на питання про ефективність керівництва НАБУ. І, відповідно, результати цього аудиту є підставою для винесення питання про відставку в сесійний зал. Процедури прописані, але чомусь досі не дотримані", - сказав Ситник.

Директор НАБУ підкреслив, що сам іти у відставку не збирається.

"Я піду тоді, коли усвідомлю, що виконав свою місію. На сьогодні вона не виконана. Дії опонентів у чомусь мотивують, тому що є розуміння, що ми на правильному шляху. Нагадаю, що не маю права переобрання, тому в кожнім разі рано чи пізно ця історія завершиться", - сказав Ситник.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд України прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку у зв'язку з його неплатоспроможністю.

Залучена 2017 року компанія Kroll за підсумками аудиту банку встановила, що до націоналізації ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум $5,5 млрд.

Банком раніше володіли Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram