ГоловнаПолітика

Новий в.о. директора ОПЗ попросив знизити йому зарплату

Микола Синиця звернувся до наглядової ради підприємства і у ФДМ.

Новий в.о. директора ОПЗ попросив знизити йому зарплату
Фото: daily.rbc.ua

Виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" Микола Синиця звернувся до Фонду державного майна і Наглядової ради підприємства з проханням про зменшення власної заробітної плати вдесятеро.

Про це йдеться в його листі в.о. директора заводу, передають "Українські новини".

"Вважаю, що фінансовий стан підприємства не дозволяє зараз виплачувати мені заробітну плату, встановлену договором", - написав Синиця.

Синиця просить встановити йому зарплату на рівні окладу попереднього в.о. директора підприємства Сергія Назаренка, яка становила близько 60 тис. гривень.

"Прошу змінити пункт 5.1 зазначеного контракту та встановити мені заробітну плату на рівні заробітної плати попереднього виконувача обов'язків голови правління - директора ПАТ "ОПЗ", - йдеться в листі.

Нагадаємо, в січні Кабінет Міністрів призначив в.о. голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" власника ресторану "Два гуся" Миколу Синицю.

З грудня 2016 року посаду т.в.о. голови правління-директора ОПЗ займав Сергій Назаренко.

ОПЗ в останні роки працює переважно за давальницькою схемою, у 2019 році збільшив випуск карбаміду на 82,1% - до 324,6 тис. тонн, але скоротив виробництво аміаку в 4,7 разу - до 29,9 тис. тонн.

Підприємство простоювало з кінця квітня 2018 року. Восени минулого року Кабмін зробив крок до його приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram