ГоловнаПолітика

ДБР провело обшуки на Подільській та Поліській митницях

Митникам закидають зловживання владою і службовим становищем.

ДБР провело обшуки на Подільській та Поліській митницях
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань провели обшуки на митних постах Подільської та Поліської митниці Держмитслужби за фактом зловживання владою та службовим становищем.

Про це інформує пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, за сприяння працівників митниці протягом 2017-2019 років на митну територію України з ЄС ввезено понад 50 транспортних засобів та запасних частин до них із заниженим митним платежем. Сума завданих державі збитків - понад 1 млн гривень.

Фото: dbr.gov.ua

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід - відділ викриття кримінальних правопорушень у митній сфері оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Нагадаємо, в листопаді ЗМІ повідомляли, що СБУ провела обшуки в трьох областях через порушення під час ввезення автомобілів зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram