ГоловнаПолітика

Зеленський замінив представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ з питань Донбасу (Оновлено)

Замість Лутковської Україну представлятиме генерал-майор СБУ Геннадій Кузнєцов.

Зеленський замінив представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ з питань Донбасу (Оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив Геннадія Кузнєцова уповноваженим представником України в робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті президента.

Згідно з указом №51/2020 року, Зеленський вніс зміни в указ від 19 червня 2019 року №414, яким уповноважив Геннадія Івановича Кузнєцова представляти Україну в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, звільнивши від виконання цих обов'язків Валерію Лутковську.

Геннадій Кузнєцов - український спецпризначенець, генерал-майор Служби безпеки України, керівник Центру спецоперацій з боротьби з тероризмом СБУ (7 березня 2014 - 23 грудня 2015 року).

Оновлено. Валерія Лутковська розповіла LB.ua, що пішла з ТКГ за власним бажанням і вітає призначення Кузнєцова.

"Це було за моїм бажанням. Працювати без повноважень і будь-яких можливостей було досить важко. Я просила Офіс президента і голову ТКГ Леоніда Кучму прописати повноваження або призначити людину з відповідними повноваженнями", - розповіла Лутковська.

За її словами, ОП вирішив на її місце призначити людину, яка має відповідні повноваження і є професіоналом.

Нагадаємо, наступне засідання ТКГ заплановано на 12 лютого в Мінську. Наприкінці січня Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію стороною Мінських домовленостей.

У червні минулого року Зеленський уповноважив представляти Україну в підгрупі з безпеки Богдана Бондара (заступник командувача Операції об'єднаних сил), у соціально-економічною підгрупі - Ігоря Веремія (колишній заступник міністра економіки), в гуманітарній підгрупі - Валерію Лутковську (ексомбудсманка), в політичній підгрупі - Олександра Моцика (колишній посол України в США). Крім Лутковської, всі вони працювали в ТКГ за попереднього президента Петра Порошенка.

Пізніше політичну підгрупу очолив Роман Безсмертний, а потім - Олексій Резніков.

На загальних переговорах ТКГ Україну представляє другий президент Леонід Кучма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram