ГоловнаПолітика

Зеленський: Росія хоче реінкарнувати СРСР

"Без України вони не зможуть до цього прийти".

Зеленський: Росія хоче реінкарнувати СРСР
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що Росія хоче реінкарнувати Радянський Союз.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Що хоче Росія, нам усім зрозуміло. Росія каже про відновлення Радянського Союзу, вже в сучасному, капіталізованому, менш комуністичному світі. Тобто йдеться про збільшення територій чи "повернення" територій. Без України вони не зможуть до цього прийти, тому що це була друга найбільша країна Радянського Союзу", - заявив Зеленський.

При цьому він визнав, що своїми діями Росія за останні роки лише нажила собі ворогів в особі багатьох українців і відновити відносини на довоєнному рівні заледве чи вдасться.

У той самий час він допускає, що між українцями і росіянами можливі "прагматичні відносини".

"Тобто з хлібом-сіллю росіян не будуть зустрічати в Україні, але якщо вони будуть приїжджати, коли у нас мир, якщо вони приїдуть, наприклад, у Трускавець, то їм скажуть, окей, заплати гроші, живи, будь ласка, лікуйся. Це будуть прагматичні економічні відносини. А які ще потрібно зробити кроки і коли вже, щоб тебе зустрічали знову як близьких людей, я навіть не уявляю", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що попередній президент Петро Порошенко теж говорив, що Росія прагне дестабілізувати Україну і повернути її в Радянський Союз.

Попередній прем'єр-міністр Володимир Гройсман називав це бажання Росії "хворобливим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram