ГоловнаПолітика

Україна розраховує на скасування віз із Канадою

Гончарук пообіцяв максимальне сприяння оціночній місії з Канади.

Україна розраховує на скасування віз із Канадою
Фото: kmu.gov.ua

Україна розраховує на візову лібералізацію з Канадою.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби уряду після зустрічі прем'єр-міністра Олексія Гончарука та посла Канади Лариси Галадзи.

"Ми прагнемо вибудувати діалог, який дасть реальні результати в процесі скасування віз для українців. У минулому році нам запропонували приєднатися до програми спрощеного візового режиму - ETA +. Уже в травні цього року ми очікуємо приїзд спеціальної оціночної місії Департаменту імміграції Канади. Наш уряд надасть їй максимальне сприяння, тому сподіваємося, що вже в найближчому майбутньому ми будемо мати позитивні результати на шляху до українсько-канадського безвізу", - наводяться в повідомленні слова Гончарука.

На зустрічі також обговорювалося розширення угоди про вільну торгівлю в сфері послуг і інвестицій. Технічні консультації з цього приводу на рівні експертів уже завершилися, і після отримання директив від уряду Канади і президента України можуть початися формальні переговори.

Гончарук говорив з послом про перегляд інвестиційної політики EDC (Export Development Canada) і розблокування підтримки канадського бізнесу в рамках його інвестиційної діяльності в Україні.

Також на зустрічі було порушене питання фіналізації двосторонньої угоди про мобільність молоді та поглиблення співпраці в рамках програм, які функціонують за підтримки канадського уряду, EDGE і SURGе, в сферах стратегічних комунікацій, приватизації та створення єдиної телефонної гарячої лінії екстреної допомоги "112".

Нагадаємо, Україна і Канада почали консультації щодо лібералізації візового режиму влітку 2016 року.

Канада почала видавати громадянам України багаторазові візи терміном на 10 років і поступово збільшувати пропорцію заявників, які отримують такі довгострокові дозволи на в'їзд. Також Канада спростила візові вимоги для українців.

У той же час попередній посол США Роман Ващук говорив, що про скасування віз не йдеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram