ГоловнаПолітика

Арахамія: голосування з приводу закону про землю може відбутися 16-17 квітня

Депутатам належить розглянути ще 95% правок.

Арахамія: голосування з приводу закону про землю може відбутися 16-17 квітня
Фото: Анна Стешенко

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що при нинішніх темпах розгляду правок фінальне голосування за законопроєкт №2178-10 про обіг земель сільськогосподарського призначення може відбутися 16-17 квітня.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту.

"Учора вимірювали швидкість проходження правок, сьогодні ще продовжуємо, але вона ж не прискорюється. Якщо з такою швидкістю будемо рухатися, взявши до уваги, скільки в нас пленарних тижнів, то це трапиться десь 16-17 квітня", - сказав він.

За два дні депутати встигли дійти тільки до 216-ї поправки, це близько 5% від їх загальної кількості.

Арахамія пожартував, що парламентським кореспондентам можна взяти відпустку щонайменше на місяць, оскільки в парламенті найближчим часом ані новин, ані подій цікавих не відбуватиметься.

Нагадаємо, в першому читанні законопроєкт про землю прийняли ще в середині листопада. До другого читання було подано більш ніж 4 тисячі правок.

Законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення передбачає відкриття ринку з жовтня 2020 року.

Він дозволяє громадянам України й українським компаніям без іноземних бенефіціарів купувати до 10 тис. гектарів землі в одні руки. Купівля дозволена тільки через безготівковий розрахунок і за умови підтвердження законності походження коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram