ГоловнаПолітика

Зеленський переслідує людей, які захищають Україну, - Зінкевич про повістку Федині

"Надумані кримінальні переслідування проти патріотів є неприпустимими".

Зеленський переслідує людей, які захищають Україну, - Зінкевич про повістку Федині
Фото: eurosolidarity

Кримінальне переслідування Софії Федини і Марусі Звіробій - це переслідування командою Зеленського патріотів, які захищали Україну від російської агресії. Про це заявила народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Яна Зінкевич у кулуарах парламенту, повідомляє пресцентр партії "ЄС".

"Останні місяці почалися утиски ветеранів та волонтерів, і ми це бачимо неодноразово, як і навішених кримінальних справ без доказів, так і дуже резонансна справа щодо Марусі Звіробій і Софії Федини. Тобто у нас у демократичному суспільстві вже є переслідування просто за відеоролики, під якими немає жодних підстав. І зараз нашу колегу Софію Федину від "Європейської Солідарності" тягають по ДБР, хочуть сьогодні вручити їй і Марусі Звіробій підозру, і, відповідно, ми розуміємо - до чого це йде", - розповіла вона.

Зінкевич також зазначила, що надумані кримінальні переслідування проти патріотів є неприпустимими, і "Європейська Солідарність" боротиметься за збереження свободи кожного захисника України.

"Ми хочемо заявити, що це неприпустимо. Це утиски свободи слова. Це утиск у тому числі опозиції. Ми будемо робити усе, що в наших силах, щоб захистити наших людей, братів, ветеранів і не допустити усього того, що зараз відбувається. Тому що ми розуміємо цінність кожного громадянина, який вніс свій внесок в обороноздатність країни. Софія Федина та Маруся Звіробій є саме такими людьми", - підкреслила депутат.

Нагадаємо, сьогодні, 6 лютого, Софію Федину викликали у ДБР для вручення підозри.

Їй інкримінують погрозу вбивства президента Володимира Зеленського (ч.2 ст.28 ч.1 ст.346 КК).

Нагадаємо, що 26 жовтня Софія Федина разом з волонтером Марусею Звіробій (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це усе сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову у білій сорочці припре на передову", - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи "накрили".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обох жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram