ГоловнаПолітика

Ердоган у Києві привітав військових почесної варти словами "Слава Україні!"

Президенти України і Туреччини також прослухали державні гімни.

Ердоган у Києві привітав військових почесної варти словами "Слава Україні!"
Зеленский и Эрдоган
Фото: president.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган привітав почесну варту під час офіційного візиту до Києва словами "Слава Україні!".

Разом з Володимиром Зеленським президент Туреччини прослухав Державний гімн України, підійшов до мікрофона перед почесною вартою і привітав військових словами "Слава Україні!", на що отримав традиційну відповідь "Героям слава!".

Фото: president.gov.ua

У рамках візиту турецького президента заплановано зустріч Зеленського й Ердогана тет-а-тет, а також восьме засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Нагадаємо, вітання "Слава Україні!" з'явилося в часи Української Народної Республіки і з відповіддю "Героям слава!" використовувалося в Українській Повстанській Армії.

У лютому 2018 року Кабінет Міністрів вніс у Верховну Раду законопроєкт №7549, яким військове привітання пропонували змінити з "Доброго здоров'я" на "Слава Україні! - Героям слава!". Однак пізніше законопроєкт визнали "сирим" - і президент Петро Порошенко вирішив зареєструвати власний проєкт.

У жовтні 2018 року Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №9036, який увів привітання для військових і поліцейських "Слава Україні! - Героям слава!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram