ГоловнаПолітика

США і Білорусь готові шукати шляхи вирішення конфлікту на Донбасі

Помпео і Лукашенко обговорили ситуацію в Україні.

США і Білорусь готові шукати шляхи вирішення конфлікту на Донбасі
Майкл Помпео
Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки сприятимуть пошуку шляхів вирішення конфлікту на Донбасі. Про це в Мінську заявив держсекретар США Майк Помпео, передає видання Белта.

Ситуація в Україні обговорювалася під час зустрічі Помпео з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм, і з президентом країни Олександром Лукашенком.

Держсекретар запевнив, що Сполучені Штати сприятимуть пошуку шляхів вирішення конфлікту на сході України.

"Це якраз те питання, в якому треба брати участь всій Європі, всьому світу для його вирішення. Але зрештою Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо", - заявив Помпео.

Своєю чергою Макей заявив, що білоруська сторона підтримує будь-які формати, зокрема за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи. "Але для цього повинна бути щира зацікавленість всіх залучених у цей конфлікт сторін", - вважає глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

"Ми маємо намір, готові і будемо робити все, щоб якнайшвидше припинилася криза на сході України. Ми готові надати Білорусь як майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів", - сказав Макей.

Нагадаємо, візит Помпео до Мінська є частиною турне 29 січня - 4 лютого, під час якого держсекретар вже відвідав Великобританію та Україну. Після Білорусі він попрямує в Казахстан і Узбекистан.

Раніше в Мінську Помпео заявив про готовність США забезпечити Білорусь нафтою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram