ГоловнаПолітика

Поліція влаштувала паспортний контроль біля мечеті в Києві і виявила 12 незаконних мігрантів (оновлено)

У Міграційній службі заявили про дотримання прав вірян.

Державна міграційна служба та Національна поліція в п'ятницю влаштували паспортний контроль біля мечеті в центрі Києва.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

Фото: facebook.com/said.ismagilov

"Близько дванадцятої години до мечеті Ісламського культурного центру Києва приїхали два автобуси з працівниками Державної міграційної поліції в супроводі Національної поліції, десь близько сорока екіпірованих осіб, деякі були в масках, і влаштували масову перевірку документів мусульман, які прямували до мечеті. Це тривало на виході з двору мечеті і під час молитви, і після молитви", - йдеться в фейсбуці Ісмагілов.

За його словами, близько 25 осіб без документів відвезли в автобусах.

Фото: facebook.com/said.ismagilov

Фото: facebook.com/said.ismagilov

Фото: facebook.com/said.ismagilov

"У нас що в Києві встановлено паспортний режим або військовий стан? Я розумію, що міграційна служба повинна робити свою роботу, але не біля воріт мечетей, церков та інших культових споруд! Я не можу собі уявити, щоб біля християнського храму або іудейської синагоги так само влаштовували перевірку всіх, хто йде на молитву", - обурився муфтій.

Він вважає, що влаштовувати облави біля храмів - це "калька з російського поводження з людьми", неприпустима для демократичних держав.

Оновлення. У МВС заявили, що в результаті масової перевірки мусульман біля мечеті в Києві правоохоронці виявили 15 порушників міграційного законодавства.

"У Шевченківському районі Києва виявили 15 порушників міграційного законодавства. В результаті стосовно 12 неврегульованих мігрантів були прийняті рішення про примусове повернення в країну походження, щодо 1 особи було прийнято рішення про скорочення терміну перебування на території України", - повідомляє пресслужба МВС.

Також ще двох іноземців було притягнуто до адміністративної відповідальності за працевлаштування без відповідного дозволу за ст. 203 КУпАП.

Оновлення 22:59. У Державній міграційній службі підкреслили, що з повагою ставляться до представників релігійних і національних меншин.

"Під час перевірки на територію мечеті, розташованої поруч з місцем відпрацювання на вул. Дегтярівській, співробітники Міграційної служби і поліцейські не заходили, права віросповідників не порушувалися, проявів дискримінації на ґрунті раси, національності, релігії і громадянства працівниками ЦМУ ДМС в м.Києві та Київській області допущено не було", - повідомляє пресслужба ДМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram