ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з Помпео можливість візиту у Вашингтон

Президент готовий їхати "хоч завтра", якщо є про що домовитися.

Зеленський обговорив з Помпео можливість візиту у Вашингтон
Фото: Офис президента Украины

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео обговорив можливості свого візиту у Вашингтон.

Помпео під час бесіди заявив, що Білий дім не висуває жодних умов, щоб український президент відвідав його з візитом.

"Просто нам потрібно знайти відповідний час, створити можливості для цієї зустрічі двох президентів. Ми хочемо переконатися, що вона відбудеться тоді, коли буде досягнуто значного прогресу. Між нашими країнами триває робота, наші команди обговорюють ці можливості. Ми бачимо економічні можливості для американських підприємств. Ми завжди будемо раді вітати президента Зеленського у Вашингтоні, впевнені, що така зустріч відбудеться", - запевнив Помпео.

Володимир Зеленський повідомив, що зацікавлений в офіційному візиті до Вашингтона, і зазначив, що це правильно для обох країн і відносин між ними, а також для статусу України.

"Це для мене нова професія - бути президентом України. І дійсно, я отримую багато закликів і пропозицій відвідати ту чи іншу країну. Ви знаєте, спочатку я розумів - я про це багато разів спілкувався з людиною, яка має більше політичного і дипломатичного досвіду, з головою нашого МЗС. Я йому говорив: а що ми будемо там робити, навіть якщо поїдемо в ту чи іншу країну, а що ми можемо привезти для нашої країни?" - розповів президент.

За його словами, він також питав у міністра закордонних справ, "що ми будемо говорити, щоб кожне слово було не просто словом політичного мандрівника, як це було дуже багато років у нашій країні і як це відбувається в багатьох країнах?".

"Перш за все, я думаю про Україну - з усією повагою до США. Якщо в нас є важливий предмет для цієї розмови, крім стратегії і тактики, а дуже важливі речі, про що ми можемо домовитися, підписати і прийняти, то я готовий їхати завтра", - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Майк Помпео і Володимир Зеленського зустрілися в рамках візиту держсекретаря в Україну. Зеленський подякував Помпео за військову допомогу і назвав відносини Києва і Вашингтона "незмінно міцними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram