ГоловнаПолітика

Україна і Британія через рік почнуть переговори про безвіз, - посолка

Мелінда Сіммонс також анонсувала торгові переговори після візових.

Україна і Британія через рік почнуть переговори про безвіз, - посолка
Мелинда Симмонс
Фото: twitter.com/melsimmons24

Україна і Великобританія через рік мають намір почати переговори щодо безвізового режиму між країнами. Про це повідомила посолка Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс в ефірі "Сніданок з 1+1".

Вона також анонсувала торгові переговори після візових.

"Коли ми підійдемо до кінця цього періоду, то тоді повинні вести переговори про двосторонню угоду (безвіз) з Україною і будемо вирішувати ці питання. Потім будемо проводити переговори торгові та інші з українським урядом. Але це буде пізніше", - розповіла посолка.

За її словами, президент Володимир Зеленський видав указ про скасування віз для британців з огляду на те, що у внутрішньому плані Британія більше не буде членом ЄС, тоді як міжнародні угоди досі залишаються чинними.

"Питання безвізу - це не політичне питання, це питання безпеки кордонів. А безпека кордонів - це причина, чому Великобританія не брала участі в Шенгенській угоді. І ця політика не змінилася. Після того, як ми вийдемо з ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Тобто не буде змін: якщо ви будете їхати до Британії з України, то вам потрібно буде отримати візу", - зазначила Сіммонс.

Нагадаємо, відсьогодні, з 31 січня 2020 року, Британія офіційно вийшла з Євросоюзу. У зв'язку з цим Володимир Зеленський підписав указ про тимчасовий безвізовий режим для громадян Великобританії. Він діятиме до 30 січня 2021 року.

Попередній міністр закордонних справ Павло Клімкін говорив, що після "брекзиту" Україна спробує домогтися пом'якшення візового режиму з Великою Британією.

Зараз британці можуть вільно відвідувати Україну з короткостроковими поїздками, але українським громадянам для в'їзду у Великобританію, на відміну від більшості країн Європи, потрібні візи, отримання яких передбачає значну оплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram