ГоловнаПолітика

У "справі українських моряків" українське ДБР йде у фарватері російського ФСБ, - "Європейська Солідарність"

Порошенко дасть свідчення у "справі українських моряків", щоб "захистити честь і гідність героїчних воїнів".

У "справі українських моряків" українське ДБР йде у фарватері російського ФСБ, - "Європейська Солідарність"
Фото: eurosolidarity.org

У зв'язку із закордонною поїздкою п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко не зможе прибути 31 січня на допит до ДБР. Про це слідчих Державного бюро розслідувань офіційно поінформував адвокат Порошенка Ігор Головань.

«П’ятий президент України Петро Порошенко до пізнього вечора 03 лютого 2020 року перебуває у відрядженні за межами України і не може прибути за викликом з поважної причини", - йдеться у повідомленні адвоката.

Сам Петро Порошенко 24 січня, перебуваючи в ДБР,  заявляв про свою готовність того самого дня дати свідчення в усіх сфабрикованих цією структурою справах і попереджав про заплановану відсутність в країні 31 січня.

На 31 січня призначено допит Порошенка як свідка у "справі українських моряків". Йдеться про перехід українських кораблів "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" у листопаді 2018 року з Одеси до Маріуполя, під час якого у Керченській протоці російські кораблі обстріляли і захопили українські судна, здійснивши акт збройної агресії в територіальних водах України.

"Ця справа за своєю суттю продовжує лінію Кремля і практично ідентична справі ФСБ, за якою відбувалося незаконне судилище українських моряків. Як відомо, днями ФСБ призупинила цю справу, але очевидно через брак комунікації сигнал з Росії "не дійшов" до ДБР. Петро Порошенко дасть свідчення у "справі українських моряків" після повернення, тому що вважає своїм обов’язком захистити честь і гідність героїчних воїнів, які сумлінно виконали військовий наказ і мужньо поводилися в російському полоні. Нагадуємо, що позицію України в Керченському інциденті повністю підтримав Міжнародний трибунал ООН з морського права у Гамбурзі, який 25 травня 2019 року ухвалив, що Росія має звільнити наших моряків і повернути судна. Однак українське ДБР вочевидь керується російським тлумаченням цієї справи. Що не дивно для "правоохоронної" структури, яка не тільки порушує кримінальні провадження за вказівками соратника Януковича, а й працевлаштовує на керівну посаду першого заступника ДБР адвоката Януковича", - заявили у пресслужбі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram