ГоловнаПолітика

Тимошенко розкритикувала владу за проштовхування земельного закону

"Перетворили на фарс і фейк".

Тимошенко розкритикувала владу за проштовхування земельного закону
Фото: ba.org.ua

Влада без участі аграріїв і преси проштовхує заздалегідь узгоджений із сумнівними іноземними інвесторами закон про розпродаж сільськогосподарської землі, який суперечить національним інтересам України.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді після засідання аграрного комітету.

"Те, що робиться зараз в аграрному комітеті, де по суті проводять фейкове засідання з фейкового голосування та обговорення - це ширма для того, що робиться в кулуарах. Все це проводиться за дорученням президента України. Тому відповідальність за цей шабаш, який влаштований з розпродажем української сільськогосподарської землі, несе президент України", - цитує лідера партії її пресслужба.

Юлія Тимошенко зазначила, що аграрний комітет відхилив поправки "Батьківщини", які були спрямовані на захист українських чорноземів від іноземних монополістів і кредиторів. Партія пропонувала дозволити людям продавати свої земельні паї тільки державі або місцевій громаді, заборонити іноземним банкам і кредитним установам купувати українську землю і надати пріоритетне право на викуп землі фермерам, які на ній працюють.

"Замість депутатів "Слуги народу" ви можете бачити лобістів і зрадників, а замість голови аграрного комітету - людину, яка хоче привласнити собі землю, яка купувалася, коли все було безкарно", - обурилася Тимошенко.

Глава партії закликала українців "не припиняти боротьби за землю і не допустити ухвалення варварського закону".

"Наша боротьба за право жити на своїй землі, за майбутнє для своїх дітей актуальна, як ніколи. Боротьба і опір політиці, яка є сьогодні, - обов'язкова для кожного, хто готовий стати за Україну", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram