ГоловнаПолітика

Ексзаступник голови МінТОТ Гримчак вийшов на волю

Про це повідомили адвокат Гримчака і його дружина.

Ексзаступник голови МінТОТ Гримчак вийшов на волю
Фото: Макс Левин

Ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак звільнений з-під варти. Про це у фейсбуці повідомили його адвокат Дмитро Мельник і дружина Юлія.

"Справа Гримчака. Нарешті Юрій Миколайович на волі!" - написав Мельник.

Дружина ексзаступника міністра Юлія Гримчак також підтвердила цю інформацію. "Юра вільний!" - написала вона.

Нагадаємо, Юрій Гримчак і його давній товариш Ігор Овдієнко були затримані ввечері 14 серпня за отримання хабара в розмірі $480 тисяч. Тоді ж генпрокурор повідомляв, що Гримчака підозрюють у заволодінні понад $1 млн.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова заарештував його на два місяці (60 діб) під заставу в розмірі 6 млн гривень, а на початку жовтня Печерський суд Києва продовжив арешт ще на місяць.

Гримчаку закидали ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

У жовтні йому пом'якшили підозру до ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Гримчака на два місяці. А 24 грудня ВАКС утричі зменшив заставу Гримчаку, але залишив його під вартою.

23 січня Гримчака перевели в Лук'янівське СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram