ГоловнаПолітика

Призначення заступників голови ДБР оскаржать у суді

Позивач просить анулювати результати конкурсу і допустити його до участі в новому конкурсі на посаду заступника.

Призначення заступників голови ДБР оскаржать у суді
Фото: Макс Левин

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про визнання протиправним призначення заступників директора ДБР Ірини Венедіктової. Про це йдеться на сайті суду.

"У ОАСК оскаржують рішення Комісії з визначення переможців у конкурсі для призначення на посади першого заступника і заступників директора ДБР. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва", - сказано в повідомленні.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення конкурсної комісії ДБР від 10 січня 2020 року про призначення заступників, а також просить суд зобов'язати Комісію допустити його до участі в цьому конкурсі.

Зараз суд відкрив провадження в цьому адміністративному позові. Розгляд справи буде здійснюватися в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін і проведення судового засідання на підставі наявних матеріалів у справі.

Нагадаємо, за останній час з кадровими призначеннями в ДБР було кілька скандалів.

20 січня на сайті ДБР опублікували імена заступників голови ДБР Ірини Венедіктової. Її першим заступником став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича. 28 січня Бабіков заявив, що не представляв інтереси Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання Aver Lex лише підписував технічні документи. Однак заяви заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, спростували документами.

Крім того, журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР пов'язаний з його головою, Іриною Венедіктовою, через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

28 січня на сайті видання "Українська правда" було розміщено статтю "Чоловік Венедіктової впливає на політику ДБР і проводить співбесіди, - джерело". Після цього матеріалу Венедіктова заявила, що подасть до суду на журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram