ГоловнаПолітика

Канада розширила санкції проти Росії через Крим

У санкційний список потрапили шість осіб, причетних до проведення незаконних виборів.

Канада розширила санкції проти Росії через Крим
Фото: EPA/UPG

Канада вводить санкції проти шести осіб, причетних до незаконних виборів в окупованому Криму. Про це у Twitter повідомив голова канадського МЗС Франсуа-Філіп Шампань.

"Канада вводить санкції проти шести осіб, які брали участь у нелегітимних виборах, проведених в окупованому Росією Криму. Підтримка Канадою суверенітету і територіальної цілісності України непохитна", - йдеться в його повідомленні.

Міністр закордонних справ Канади не назвав імен людей, які потрапили під нові санкції.

Нагадаємо, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 29 січня оголосило про введення санкцій проти восьми осіб і однієї компанії у відповідь на агресію Росії проти України і окупацію Кримського півострова.

У списку санкцій OFAC опинилися голова окупаційного уряду Криму з 1 жовтня 2019 року Юрій Гоцанюк; т.в.о. губернатора Севастополя з 11 липня 2019 Михайло Развожаєв; голова парламенту Севастополя з 14 вересня 2019 року Володимир Нємцев; голова міської виборчої комісії Севастополя Сергій Даниленко; заступник голови міськвиборчкому Севастополя Лідія Басова; секретар міськвиборчкому Севастополя Катерина Пиркова, а також член Ради Федерації від Севастополя з 14 вересня 2019 року Катерина Алтабаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram