ГоловнаПолітика

МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Китаю

Випадки зараження новим вірусом зафіксували вже по всій країні.

МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Китаю
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ і Міністерство охорони здоров'я закликали громадян України за змогою утриматися від поїздок до Китаю й особливо уникати провінції Хубей, епіцентру епідемії коронавірусу 2019-nCoV.

Про це йдеться в оновлених рекомендаціях міністерств.

"У зв'язку із загостренням епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням у Китаї захворювання, спричиненого новим типом коронавірусу (2019 nCoV), Міністерство закордонних справ і Міністерство охорони здоров'я рекомендують громадянам України тимчасово утриматися від поїздок у провінцію Хубей і м. Ухань, де найвищий ризик зараження, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними, в інші території Китайської Народної Республіки", - сказано в повідомленні.

Минулого тижня МЗС рекомендувало уникати поїздок тільки в провінцію Хубей. Але за минулі дні випадки інфікування новим вірусом зареєстровано на території практично всіх китайських провінцій, міст центрального підпорядкування, автономних районів і спеціальних автономних районів Гонконг і Макао.

Тим українцям, які вже перебувають у Китаї, радять зв'язатися з дипломатами (посольство: +8613701230647, консульство в Гуанчжоу: +8618520437737, консульство в Шанхаї: +8613816318830) або зареєструватися на сайті friend.mfa.gov.ua.

Нагадаємо, що вірус у Китаї почав поширюватися з грудня 2019 року і станом на ранок 29 січня ним заразилися вже понад 6 тисяч осіб. Вірус став причиною смерті 132 осіб.

Поодинокі випадки зараження зафіксували ще у 18 країнах, у тому числі у Франції та Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram