ГоловнаПолітика

Офіс генпрокурора попереджає про шахраїв, що діють від імені його керівництва

Аферисти телефонують від імені заступника генпрокурора в інші установи і вимагають хабарі.

Офіс генпрокурора попереджає про шахраїв, що діють від імені його керівництва
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора попереджає українців про шахраїв, які діють під виглядом його керівництва.

Про це повідомляють на сайті Офісу генпрокурора.

"Офіс генерального прокурора повідомляє про спроби невідомих осіб від імені керівництва Офісу генерального прокурора вимагати від посадових осіб здійснювати незаконні дії, ймовірно, для дискредитації діяльності Офісу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що аферисти від імені заступника генпрокурора телефонують нібито з його приймальні в інші установи з вимаганням хабарів, через телефонні дзвінки або смс-повідомлення "намагаються спонукати народних депутатів та інших посадових осіб до незаконних дій, висловлюють пропозиції людям «вирішити» кадрові питання в правоохоронних органах і т.п.".

"Звертаємо увагу, що комунікація Офісу та його керівництва з представниками органів державної влади у кримінальних провадженнях може відбуватися тільки в передбачений законом спосіб. Просимо повідомляти про такі незаконні вимоги до Офісу генерального прокурора для встановлення причетних осіб і надання правової оцінки таким діям", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, прокуратура Києва днями завершила розслідування стосовно двох шахраїв, які підбурювали керівника держпідприємства до більш ніж $80 тис. хабара нібито для Міністерства агрополітики. Їх затримали в лютому минулого року.

У листопаді 2019 року в столиці вдруге затримали "продавця" зв'язків в Офісі президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram