ГоловнаПолітика

Дубілет анонсував продовження підрахунку населення

Кабмін буде "рахувати" людей на рівні районів.

Дубілет анонсував продовження підрахунку населення
Фото: Макс Левин

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що Кабмін у лютому-березні продовжить оцінювати чисельність українців. Про це він сказав в ефірі передачі "Сніданок з 1+1".

Зараз уряд буде встановлювати кількість людей на рівні районів.

"Ми поставили перед собою завдання протягом лютого-березня зробити оцінку на рівні районів. Ось якщо ми це зможемо зробити, я думаю, що тоді ми зможемо набагато краще планувати", - зазначив Дубілет.

Міністр також нагадаємо, що традиційний перепис у ХХІ столітті не працює, оскільки під час пробного перепису, що в грудні проводився в районах Києва та Київської області, близько 25% людей не відчиняли дверей співробітникам Держстату.

"Знову ж таки, якщо говорити бюрократичною мовою - це не перепис. Але якщо ми говоримо, що перед нами була мета швидко і якісно оцінити, скільки людей живе в Україні, то цей метод цілком прийнятний", - додав він.

Нагадаємо, 23 січня Дмитро Дубілет заявив, що, згідно з попереднім переписом населення України, чисельність українців склала 37 млн 289 тисяч осіб. Ця цифра враховує лише чисельність населення на підконтрольній українській владі території України.

28 січня голова Луганської ОДА заявив, що в Луганській області проживає менше людей, ніж показав перепис населення. Згідно з електронними даними - в області живе 1 млн 127 тис. 500 осіб, проте за даними голови Луганської ОДА - в області проживає 650 тис. постійного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram