ГоловнаПолітика

Гончарук подякував голові Європейської Ради за розширення санкцій щодо Криму

"Важливо, щоб Україна залишалася в мейнстрімі порядку денного ЄС".

Гончарук подякував голові Європейської Ради за розширення санкцій щодо Криму
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем і подякував йому за розширення пакету санкцій проти Росії за "вибори" в окупованому Криму.

Про це повідомляється на сайті уряду.

"Важливо, щоб Україна залишалася в мейнстрімі порядку денного ЄС. Мирне врегулювання на Донбасі - пріоритет президента України та уряду. Ми вдячні ЄС за те, що він у грудні 2019 року продовжив економічні санкції проти Росії і розширив їх сьогодні. Ми також розраховуємо, що ЄС допоможе нам захистити українських громадян на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу від систематичних порушень прав людини. Додаткові санкції посилюють тиск на окупаційну владу", - зазначив Гончарук.

Прем'єр також обговорив поглиблення співпраці між Україною та Євросоюзом для головування на шостому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Після цього Гончарук і Мішель обговорили секторальну співпрацю.

"Головні цілі, яких Україна планує досягти у 2020 році: поглибити секторальну інтеграцію до ЄС у сферах енергетики та цифрового ринку, посилити співпрацю митних органів, розширити та актуалізувати торгівлю, а також зробити Україну невід'ємною частиною європейської "зеленої" угоди", - зазначив глава українського уряду.

Сторони також обговорили співпрацю з питань кібербезпеки та протидії гібридним загрозам, а також підписання оновленої Угоди про спільний авіаційний простір.

Гончарук наголосив, що Україна має високі очікування від саміту Східного партнерства, який відбудеться в Брюсселі 20 червня цього року.

"Необхідно визначити чіткі цілі співпраці між ЄС та асоційованими партнерами. У зв'язку з цим ми просимо ЄС підтримати спільну ініціативу України, Грузії та Молдови щодо запуску формату посиленої співпраці з асоційованими партнерами в рамках Східного партнерства", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Європейський Союз ввів санкції проти сімох представників російської окупаційної влади в Криму і Севастополі. Троє з них пов'язані з організацією незаконних місцевих виборів у Севастополі, інші були призначені на керівні посади протягом останніх місяців. Так, список "індивідуальних" санкцій проти РФ збільшився до 177 прізвищ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram