ГоловнаПолітика

Депутату, який "відкупився" від кримінальної справи у часи Луценка, оголосили нову підозру

Бобов не вказав у декларації нерухомості у Швейцарії.

Депутату, який "відкупився" від кримінальної справи у часи Луценка, оголосили нову підозру
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому депутатові Верховної Ради Геннадію Бобову (група "Відродження") в недостовірному декларуванні.

Про це пише агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в бюро.

На сайті НАБУ без вказівки імені сказано, що колишній народний депутат отримав підозру за ст.366-1 Кримінального кодексу через недостовірну інформацію в деклараціях за період 2015-2018 років.

За даними слідства, підозрюваний не вказав фінансових зобов'язань на 52 млн гривень, нерухомості за кордоном вартістю 2,32 млн швейцарських франків, а також наявності у власності приватного підприємства з часткою в статутному капіталі 98,2%, що в грошовому еквіваленті становить понад 467 тис. гривень.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з травня 2017 року.

Нагадаємо, в травні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив внести в Раду подання на зняття недоторканності з Бобова. Бобова підозрювали за ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. Пізніше Бобов сплатив до державного бюджету 37,9 млн гривень у вигляді нарахувань за податковими зобов'язаннями, але пообіцяв судитися за них. Луценко після цього відкликав подання.

Через рік Бобов відсудив у держави 38 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram