ГоловнаПолітика

У Луганській області проживає менше людей, ніж показав перепис населення, - голова ОДА

За даними голови Луганської ОДА, в області проживає 650 тис. постійного населення.

У Луганській області проживає менше людей, ніж показав перепис населення, - голова ОДА
Фото: Макс Требухов

У Луганській області живе на чверть менше людей, ніж показав електронний перепис населення станом на 1 грудня 2019 року. Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай порталу Нromadske.

"Офіційно, за моєю інформацією, на підконтрольній частині області проживає 650 тис. постійного населення. Зареєстровано 200-250 тис. переселенців, але по факту проживають близько 100 тис.", - повідомив голова облдержадміністрації.

За даними електронного перепису населення, в Луганській області проживає 1 млн 127 тис. 500 осіб, що більше від даних голови Луганської ОДА на 380 тис. осіб (33%).

Нагадаємо, 23 січня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив, що, згідно з попереднім переписом населення України, його чисельність склала 37 млн 289 тисяч осіб. Ця цифра враховує лише чисельність населення на підконтрольній українській владі території України.

Раніше директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова зазначила, що електронний перепис населення, запропонований урядом, є неефективним і неточним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram