ГоловнаПолітика

Зеленський збільшив штат апарату РНБО на 30 співробітників

Також президент поклав на апарат РНБО забезпечення діяльності Національного координаційного центру кібербезпеки.

Зеленський збільшив штат апарату РНБО на 30 співробітників
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський збільшив граничну чисельність штату апарату Ради національної безпеки і оборони на 30 працівників, до 190.

Відповідні зміни внесено до указів президента.

"Внести до указів президента України такі зміни: в ст. 1 указу президента від 27 січня 2015 №37 «Питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України» цифри «160» замінити цифрами «190»", - йдеться в документі.

Крім того, Зеленський поклав на апарат РНБО інформаційно-аналітичне, експертне, організаційне, матеріально-технічне й інше забезпечення діяльності Національного координаційного центру кібербезпеки.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 25 жовтня минулого року Зеленський призначив секретаря РНБО Олексія Данілова керівником Національного координаційного центру кібербезпеки. Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю LB.ua. заявив, що роль кібербезпеки трохи перебільшена. За словами міністра, після серії атак у 2016 році Україна значно поліпшила позиції у сфері кіберзахисту.

Попередній секретар РНБО Олександр Данилюк звільнився 30 вересня за власним бажанням. За неофіційною інформацією, причиною для звільнення став конфлікт з головою Офісу президента Андрієм Богданом, який намагався впливати на рішення РНБО. Данилюк займав посаду секретаря РНБО з кінця травня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram