ГоловнаПолітика

Перший заступник голови ДБР Бабіков заявив, що не був адвокатом Януковича

Бабіков як співробітник адвокатського об'єднання підписував технічні документи у справі Януковича.

Перший заступник голови ДБР Бабіков заявив, що не був адвокатом Януковича
Фото: ГБР

Перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков заявив, що не представляв інтересів експрезидента-втікача Віктора Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання лише підписував технічні документи. Про це Бабіков заявив на пресконференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це питання розкручують адвокати, усвідомлено маніпулюючи фактичними обставинами... Я його (Януковича) інтересів не представляв, ніколи не був з ним знайомий", - сказав Бабіков.

За його словами, ніяких угод з Януковичем про надання адвокатських послуг він не підписував.

При цьому Бабіков зазначив, що підписував деякі документи лише як представник адвокатського об'єднання. "Іноді виникає технічна необхідність підписати документи адвокату, який фактично перебуває в адвокатському об'єднанні", - додав він.

Бабіков запевнив, що підрозділ, який розслідує справи Майдану, курирує безпосередньо керівник ДБР, а він сам не має жодного процесуального стосунку і впливу на це.

Нагадаємо, Бабіков працював в юрфірмі Aver Lex, яка захищає Януковича.

Раніше журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, пов'язаний з його головою Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram