ГоловнаПолітика

Новий заступник голови ДБР пов'язаний з Венедіктовою через бізнес дружини, - Вihus.info

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід дружина Соколова.

Новий заступник голови ДБР пов'язаний з Венедіктовою через бізнес дружини, - Вihus.info
Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Олександр Соколов, який виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, пов'язаний з його головою Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову. Про це повідомляє bihus.info.

Зазначають, що Соколов з 2014 року працював у СБУ в Харківській області. Сама Венедіктова - уродженка Харківщини. Однак зв'язок між ними простежується не безпосередньо, а через дружину Соколова.

Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

У своїй декларації за 2018 рік дружина Соколова задекларувала 125 тис. грн доходу від ТОВ "Перегрін Кепітал Груп". Це юридична фірма, засновницею якої є Наталія Колесник. Йдеться про свекруху Венедіктової - матір її чоловіка Дениса Колесника.

Венедіктова має і прямий зв'язок з юридичною фірмою "Перегрін". У той період, коли Ганна Соколова отримувала від цієї фірми доходи, Венедіктова офіційно була радницею цього підприємства.

Також вона неодноразово брала участь у заходах, які проводив "Перегрін Кепітал Груп". Про це свідчать фотографії, опубліковані на фейсбуці фірми.

На деяких фото можна побачити Ірину Венедіктову поруч із віцеспікером ВР Русланом Стефанчуком.

Окрім того, голова ДБР є власницею двох торгових знаків, у яких фігурує слово "Перегрін". Йдеться про український знак "Центр обслуговування іноземних студентів "Перегрін" і його англійський аналог.

Нагадаємо, 20 січня на сайті ДБР опублікували імена заступників Венедіктової. Її першим заступником у ДБР став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича.

Окрім того, Бабіков теж пов'язаний з Харковом. До своєї адвокатської діяльності він працював у прокуратурі Кіровоградської, а пізніше Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram