ГоловнаПолітика

Голова НАЗК призначив собі заступників

В антикорупційному агентстві формують керівні органи.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков призначив собі в заступники юриста Романа Сухоставця і експерта USAID Івана Преснякова.

Про це йдеться на сайті агентства.

Сухоставець, Новіков і Пресняков
Фото: nazk.gov.ua
Сухоставець, Новіков і Пресняков

Роман Сухоставець має економічну та юридичну освіти.

У 2014-2015 роках служив у Збройних силах України. З 2015 року займається громадською діяльністю у сфері захисту прав людини і боротьби з корупцією. У 2016 році обраний у Громадську раду доброчесності. Брав експертну участь у багатьох національних і міжнародних заходах з питань судової реформи.

Він буде курирувати роботу підрозділів, які перевіряють декларації і моніторять спосіб життя. До його відповідальності також належить сфера запобігання політичній корупції.

Іван Пресняков за освітою політолог. Раніше він був антикорупційним експертом програми сприяння громадській активності "Приєднуйся!" (USAID/ENGAGE).

Працював у неурядових організаціях "Міжнародний центр перспективних досліджень", "Український інститут публічної політики"; проєктах Програми розвитку ООН в Україні, у т.ч. у 2015-2017 роках був керівником проекту ПРООН в Україні "Прозорість і добропорядність публічного сектору в Україні".

Пресняков відповідатиме в НАЗК за формування і координацію антикорупційної політики, моніторинг дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції.

Керівником апарату НАЗК став Ігор Хохич, його заступником - Ігор Дробко.

Департамент з питань запобігання політичній корупції очолила Ганна Чорнуцька.

Нагадаємо, що з 18 жовтня в Україні набув чинності закон про перезавантаження НАЗК зі скасуванням колегіальної відповідальності. У зв'язку із цим повноваження членів агентства були достроково припинені.

Нового голову НАЗК призначили 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram