ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зареєструвала законопроєкт, що обмежує зарплати чиновників

Максимальну зарплату керівників бюджетних підприємств пропонується обмежити 10 мінімальними зарплатами.

"Батьківщина" зареєструвала законопроєкт, що обмежує зарплати чиновників
Фото: ba.org.ua

Юлія Тимошенко і депутати партії «Батьківщина» зареєстрували у Верховній Раді проєкт Закону України № 2798 «Про внесення змін до Закону України «Про оплату праці" щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників та працівників підприємств державного сектора економіки, державних службовців і працівників установ і організацій, які фінансуються або дотуються з бюджету».

Про це інформує пресслужба партії.

Документом пропонується встановити обмеження максимального розміру виплат чиновникам і членам наглядових рад державних підприємств на рівні десяти мінімальних заробітних плат, тобто сума не може перевищувати 47 230 гривень.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що в Україні склалася абсурдна ситуація з оплатою праці та грошовими винагородами чиновникам. Частково вони значно більші, ніж отримують керівники аналогічних підприємств і державних органів в країнах-членах Європейського Союзу. Співвідношення між максимальною і мінімальною заробітною платою в одній організації може досягати понад 400 разів.

"Прийняття законопроєкту №2798 сприятиме зменшенню несправедливих розривів між доходами чиновників і керівників державних підприємств і простими працівниками, а також зменшить витрати бюджету", - зазначають у партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram