ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" закликала інші фракції підтримати вимоги сімей Героїв Небесної Сотні

У партії обурені діями керівництва ДБР.

"Європейська Солідарність" закликала інші фракції підтримати вимоги сімей Героїв Небесної Сотні
Фото: eurosolidarity.org

"Європейська Солідарність" закликає всі парламентські фракції зайняти солідарну позицію щодо вимог сімей Героїв Небесної Сотні щодо кадрових призначень в ДБР і розслідувань справ Майдану.

Про це повідомляє пресслужба партії.

"Фракція "Європейська Солідарність", як і інші фракції і керівництво Верховної Ради України, сьогодні отримала публічне звернення сімей Героїв Небесної Сотні. Ми висловлюємо повну підтримку позиції ГО "Сім'я Героїв Небесної Сотні", поранених і активістів Революції Гідності, що висловлена в цьому зверненні щодо непрозорої ситуації навколо розслідування "справ Майдану", незаконність останніх кадрових призначень в Державному бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Фото: eurosolidarity.org

У партії бачать "великі ризики руйнування парламентаризму, дискредитації народних депутатів і самого статусу депутата" і закликають всі фракції "протистояти цим діям".

"Європейська Солідарність" закликає всі парламентські фракції зайняти солідарну позицію щодо вимог сімей Героїв Небесної Сотні щодо кадрових призначень у ДБР і розслідувань справ Майдану. Також ми висловлюємо обурення діями керівництва ДБР, які 25 січня перешкоджали депутатській діяльності парламентаріїв, які хотіли зустрітися з в.о. директора ДБР Іриною Венедиктовою і передати заяву сімей Небесної Сотні.

"Пані Венедиктова і її підлеглі грубо порушили норми закону "Про статус народного депутата України" та рішення Конституційного Суду України, створивши небезпечний прецедент. І це вимагає реакції всього парламенту", - підкреслюють в ЄС.

Також фракція "ЄС" висловлює обурення діями голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, який "фактично самоусунувся в цій ситуації, так і не зустрівся з сім'ями Небесної Сотні і не доклав жодних зусиль, щоб вчорашня колега з парламенту поважала закон і статус народного депутата".

"Вважаємо, що сьогодні необхідно посилювати парламентський контроль за діяльністю правоохоронних органів, а не послаблювати його", - підкреслюється в повідомленні.

"Європейська Солідарність" закликає колег з інших фракцій зайняти солідарну позицію в підтримку вимог сімей Небесної Сотні і очікує від голови Верховної Ради відповідної організації спільної зустрічі керівництва парламенту, фракцій і сімей Небесної Сотні.

"Очікуємо від спікера парламенту, що він забезпечить присутність на цій зустрічі в.о. директора ДБР пані Венедиктової, щоб вона публічно пояснила свою неповагу до закону, статусу народного депутата, і останні непрозорі кадрові рішення, зроблені нею, незважаючи на наявний конфлікт інтересів", - резюмували в партії.

Нагадаємо, 20 січня т.в.о. голови ДБР призначила своїм першим заступником Олександра Бабікова, який до цього працював в адвокатській конторі "Авер Лекс", яка відома з захисту Віктора Януковича.

Бабіков теж був одним із захисників експрезидента, визнаного судом винним у державній зраді.

Перед цим Венедиктова виступила з відеозаявою, в який назвала маніпуляцією інформацію про те, що Бабіков буде займатися справами Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram